Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa asukkaita rahaa keräävistä ulkomaalaisista huijareista. Huijarit ovat pysäytelleet ihmisiä kadulla ainakin Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa. Heillä on ollut asianmukaisen näköiset rahankeräyslistat mukanaan ja he ovat kertoneet keräävänsä rahaa hyväntekeväisyyteen. Poliisi on puuttunut toimintaan ottamalla keräystä tehneitä henkilöitä kiinni. Henkilöillä ei ole ollut rahankeräyslain mukaista rahankeräyslupaa, jonka vuoksi heille kirjoitettu sakot lievästä rahankeräysrikoksesta.

Henkilöiltä löytyneiden listojen perusteella ihmiset ovat antaneet useita 10 ja 20 euron lahjoituksia. Poliisi ei ole saanut näyttöä siitä, että kerättyjä rahoja olisi ollut tarkoitus käyttää minkäänlaiseen hyväntekeväisyyteen.

Samoin Espoon ja koko pääkaupunkiseudun alueella on esiintynyt autoja pysäytteleviä henkilöitä, jotka pyrkivät lainaamaan rahaa tai myymään rihkamaa. Heille poliisi on kirjoittanut sakkoja muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.