Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen

Yleisradio haluaa jatkaa yli 40 vuotta jatkunutta perinnettä ja säilyttää Lotto-arvonnan edes jossain muodossa kanavillaan. Neuvottelut ovat vasta alussa.

Yleisradio neuvottelee vielä Lotto-lähetyksen säilymisestä kanavillaan, kertoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Perjantaina Kainuussa vierailevan Kivisen mukaan nyt selvitetään, voidaanko Lotto-lähetyksen sisältöä muuttaa niin, että arvonta voidaan jossain muodossa esittää myös Ylen kanavilla.

– Lauantai-illan Lotto on tärkeä ohjelma. Me toivomme, että löytäisimme keinon tutkia sitä mahdollisuutta, että arvontoja voitaisiin jatkaa ainakin jossain muodossa myös meillä. Tähän liittyy myös tuotannollisia kysymyksiä. Meillä on studio, joka on varustettu turvanäkökohdat huomioiden. Sen järjestäminen mihin tahansa ei ole yksinkertaista, koska arvonnat on suoritettava hyvin tarkkaan valvotusti.

Ylen täytyy varautua myös siihen, että vuosikymmeniä jatkunut perinne katkeaa eikä Lottoa näy syyskuun jälkeen Ylessä, sanoo Kivinen.

– Keskustelemme sekä Viestintäviraston että Veikkauksen kanssa, mutta neuvottelut ovat vasta alussa. Toivomme, että löytyisi muu kuin valittamisen tie. Joku muu tapa, jolla voisimme jatkaa yhteistyötä Veikkauksen kanssa, kertoo Kivinen.

Viestintäviraston tiistaina antaman päätöksen mukaan Ylen on lopetettava Loton ja muiden Veikkauksen arvontaohjelmien lähettäminen syyskuun loppuun mennessä, koska Veikkauksen rahoilla tuotetut lähetykset rikkovat lakia.

http://yle.fi/uutiset/yle_neuvottelee_viela_lotosta/6646569

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.