Lapin poliisilaitoksen talousrikosryhmä on saanut valmiiksi Rovaniemellä tapahtuneen laajan rakentamiseen ja vuokraustoimintaan liittyvän esitutkinnan. Kaikkiaan 17 esitutkintapöytäkirjaa on toimitettu Oulun syyttäjänviraston talousrikossyyttäjälle syyteharkintaan. Esitutkinnassa on ollut törkeitä kirjanpitorikoksia, velallisen rikoksia, petosrikoksia ja törkeitä veropetoksia. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2006 – 2012.

Kirjanpitorikosten osalta epäiltyjä tekoja voidaan pitää hyvin suunnitelmallisina. Toimintaan on liittynyt useita yhtiöitä, joiden kirjanpito epäillään kätketyn tai hävitetyn. Tämä on vaikeuttanut huomattavasti yhtiöiden taloudellisen tilan ja yhtiöiden toiminnan selvittämistä.

Teoista epäillään kahta rovaniemeläistä miestä.  Osassa teoista epäillään vain toista miehistä ja osassa molempien epäillään syyllistyneen samassa yhtiössä tehtyyn samaan tekoon.  Asiaan liittyy myös muita henkilöitä, joita epäillään avunannosta osaan rikoksista.

Teoilla epäillään aiheutetun huomattavaa taloudellista vahinkoa verohallinnolle ja muille velkojille. Poliisin vaatimuksesta Lapin käräjäoikeus on määrännyt pantavaksi hukkaamiskieltoon/vakuustakavarikkoon pääepäiltyjen omaisuutta huomattavan määrän rikoksella aiheutettujen vahinkojen korvaamisen turvaamiseksi. Päätös on ulosoton toimesta saatu suurelta osalta pantua täytäntöön.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.