28088_383570765171_791426_n

Vasemmistoliiton kansanedustajien kiertuematka Kemiin ja Tornioon maanantaina 9.9. Reissun päällä ovat liikenneministeri Merja Kyllönen ja kansanedustajat Risto Kalliorinne ja Eila Tiainen. Vierailut ovat osa Vasemmiston kansanedustajien syksyn kiertuetta, jonka myötä eduskuntaryhmä kartoittaa  ihmisten arjen ongelmia ja toiveita sekä yritysten ja kuntien näkemyksiä muun muassa elvytystarpeesta.

Erityisen kiinnostuneita kansanedustajat ovat kuulemaan miten sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat: pääsevätkö kuntalaiset lääkärin vastaanotolle, saavatko pitkäaikaissairaat, vammaiset ja vanhukset tarvitsemansa apuvälineet, miten lasten päivähoito ja varhaiskasvatus sekä vanhuspalvelut on järjestetty. Vasemmiston kansanedustajat ovat valmiita esimerkiksi arvioimaan uudestaan sote-uudistuksen peruslinjauksia, jos se johtaa hyvään toteutukseen.

Kansanedustajat Risto Kalliorinne ja Eila Tiainen ovat tavattavissa Tornion Järjestötalolla (Kemintie 53) maanantaina kello 10 – 12. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Yleisötilaisuuden jälkeen Kalliorinne ja Tiainen vierailevat Outokummun tehtailla tapaamassa tehtaan johtoa ja luottamusmiehiä.

Kemin kävelykadulla on yleisötilaisuus kello 15 – 16. Tavattavissa ovat Kalliorinteen ja Tiaisen lisäksi liikenneministeri Merja Kyllönen. Kyllönen on aiemmin päivällä tutustunut mm. Kemin satamaan ja tavannut Kemin kaupungin johtoa.

Kaikki kansanedustajat siirtyvät vielä Tornioon tapaamaan kaupungin johtoa ja luottamushenkilöitä.

Vasemmiston eduskuntaryhmä on koko 2000-luvun järjestänyt vastaavia maakuntakiertueita kerran vaalikauden aikana. Ne täydentävät puoluejohtajiston ja ministereiden kiertämisen sekä eduskuntaryhmän kesäkokouskiertämisen antamaa suoraa tietoa ihmisten arjesta eri puolella Suomea. Näiden tapaamisten lisäksi jokainen kansanedustaja tietysti liikkuu runsaasti oman maakuntansa alueella ja usein myös sen ulkopuolella.

Kansanedustajien kiertue jatkuu syys- ja lokakuun ajan.

Rovaniemelle ja Kemijärvelle kiertue suuntaa maanantaina 23.9. Tässä kiertuepäivässä ovat mukana kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki sekä kansanedustajat Jari Myllykoski ja Kari Uotila.

Kansanedustajat ovat tavattavissa Kemissä ja Torniossa:

MA 9.9. KLO 10 – 12 TORNIO

Järjestötalolla (Kemintie 53) Risto Kalliorinne ja Eila Tiainen.

Kahvitarjoilu.

MA 9.9. KLO 15 – 16 KEMI

Kävelykadulla Merja Kyllönen, Risto Kalliorinne ja Eila Tiainen.

Liikenneministeri Merja Kyllönen on kainuulainen kansanedustaja.

Risto Kalliorinne on Oulusta, valtionvarainvaliokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen.

Eila Tiainen on kansanedustaja Keski-Suomesta, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen. Hän on varajäsen IPUssa, Pohjoismaiden neuvostossa ja Etyj-valtuuskunnassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.