rinne_antti_nettipieni

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Pelkona on ollut yhtiön irtautuminen maasta kokonaan, nyt sillä on varaa investoida kehittyviin liiketoiminta-alueisiin.

Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myyminen Microsoftille voi koitua Suomen parhaaksi.

Rinne sanoo olleensa huolissaan Nokian mahdollisesta irtautumisesta Suomesta kokonaan. Työpaikkojen katoamistahdin nyt Microsoftille siirtyvissä toiminnoissa hän ei uskoisi olevan sen suotuisampi, vaikkei kauppaa olisi tehtykään.

– Toivon, että nyt Nokian pääkonttori ja yrityksellä yhä Suomessa olevat työpaikat myös säilyvät täällä. Tosin, kuten Accenturelle tehdyt ulkoistukset ovat aiemmin osoittaneet, Nokialla puheet sitoutumisesta ja yhteiskuntavastuusta ovat usein olleet suurempia kuin käytännön toimet, Rinne toteaa.

– Jokainen mahdollisesti jatkossa Microsoftilta Suomessa vähennettävä työpaikka on liikaa. En kuitenkaan usko tämän omistusjärjestelyn olevan ratkaisevaa sen kannalta tapahtuuko näin vai ei.

Rinteen mukaan Nokian uusi tilanne on yhtiön kannalta tervehdyttävä ja mahdollistaa uuden kasvun.

– Kauppahinta on alhainen, mutta se on hyvä piristysruiske Nokialle jäävään toimintaan. Kun tulot hyödynnetään tulevaisuusinvestointeihin ja panostetaan myös mahdollisiin uusiin kasvaviin liiketoiminta-alueisiin, voi tämä olla alku yhtiön uudelle menestykselle, Rinne sanoo.

Microsoftin ilmoitus investoida 200 miljoonan euroa Suomeen sijoitettavaan datakeskukseen kertoo Rinteen mukaan siitä, ettei yrityksellä ole halua ainakaan kokonaan irtautua maasta. Hän odottaa yritykseltä aitoa sitoutumista osaavaan suomalaiseen henkilöstöönsä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.