Anne Luiro

Kuvaaja: Jouni Laaksomies/Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunnan jakama nuorisotekopalkinto on tänään jaettu Rovaniemen kaupungin sivistystoimen asiantuntija Anne Luirolle. Palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa, viime vuonna ensimmäistä kertaa jaetun palkinnon sai opinto-ohjaaja Ari Sirviö.

Palkinnon saajasta sai tänä vuonna tehdä esityksiä internetissä otakantaa.fi-foorumissa, missä esitettiin Anne Luiroa palkinnon saajaksi. Tehtyä ehdotusta kannatti seitsemän henkilöä, mikä oli selvästi eniten kaikista ehdotuksista. Niinpä Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta valitsi Anne Luiron palkinnon saajaksi yksimielisesti.

– Luiron panos ja aktiivisuus nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämisessä ja nuorisopalvelujen kehittämisessä on ollut esimerkillistä, vapaa-ajanlautakunta toteaa palkintoperusteluissaan.

Anne Luiro pitää hienona sitä, että nuorten parissa tehtävää pitkäjänteistä perustyötä arvostetaan Rovaniemellä.

– Nuorisotyö on mielestäni enemmän nuoren kanssa kulkemista, ei hänen puolestaan tekemistä. Kyllä voimavara lähtee nuoresta itsestään, Luiro toteaa ja sanoo ison kiitoksen palkinnosta kuuluvan myös yhteistyötahoilleen kuten ohjaaville opettajille ja nuorille itselleen.

Anne Luiro on työskennellyt nuorten parissa vuodesta 1998 lähtien vakituisesti ja sitä ennen vapaaehtoisena.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.