58.normal

Hallintotieteiden maisteri, Rikoskomisario Juha Joutsenlahti

Ulvilan murhajutun ensimmäinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti kiistää, että Anneli Auer olisi suljettu pois mahdollisten epäiltyjen joukosta jo rikostutkinnan alkuvaiheessa. Joutsenlahden mukaan Auerin osuutta tutkittiin monella tavalla ja monesta syystä. Kokonaisuus, kuten teknisessä tutkinnassa kertynyt näyttö ja asianosaisten kertomukset, eivät kuitenkaan tukeneet hänen syyllisyyttään.

Myöskään Bodominjärven henkirikoksia ja Eveliina Lappalaisen surmaa tutkinut kokenut keskusrikospoliisin tutkija ei löytänyt merkkejä, että Auer olisi mahdollisesti surmannut miehensä.

Joutsenlahti on yhä vakuuttunut, että Auerin aviomiehen surmasi joulukuussa 2006 ulkopuolinen tunkeutuja. Näkemystä ulkopuolisen tekijän roolista tukivat aikoinaan myös KRP:n profiloijan arvioit siitä, että tekijä olisi 19–25-vuotias mies, jolla on rikostausta. Teon motiivina saattoi olla profiloijan mukaan kosto.

Joutsenlahti sanoo suostuneensa tutkinnanjohtajaksi vastentahtoisesti. Hän kertoi olleensa henkirikoksen aikaan todella työllistetty.

Joutsenlahtea kuullaan murhakäräjillä puolustuksen todistajana.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.