Lapin rajavartiosto tutkii törkeänä metsästysrikoksena tapausta, jossa epäillään karhunmetsästyksen tapahtuneen metsästyslain säännösten vastaisesti. Metsästyksen tuloksena kaadettiin karhu sunnuntaina 1.9.2013 Muonion kunnan alueella. Epäilty rikos ilmeni Lapin rajavartioston valvonnassa.

Tutkinnan yhteydessä on ollut kiinniotettuna kaksi paikkakuntalaista henkilöä, jotka on jo vapautettu. Metsästyksessä käytetty ase ja saaliiksi saatu karhu on takavarikoitu. Lapin rajavartiosto jatkaa asian tutkintaa.

Törkeästä metsästysrikoksesta laissa säädetty rangaistus on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta. Lisäksi voidaan tuomita menettämisseuraamuksia ja määrätä metsästyskieltoa.

FAKTAA:

48 a luku Luonnonvararikoksista

1 a?§

Törkeä metsästysrikos

Jos metsästysrikoksessa

1)?rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla,

2)?rikoksen kohteena on suuri määrä riistaeläimiä,

3)?tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä,

4)?rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai

5)?tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi taikka vahingoitetaan sitä

ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä metsästysrikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.