800px-Urbanbicycle

Helsingin poliisilaitos valvoo tällä ja ensi viikolla tehostetusti polkupyöräilijöiden ajokäyttäytymistä keskittyen jalkakäytävällä laittomasti ajaviin pyöräilijöihin, punaisia päin ajamiseen ja pimeän aikana valottomiin pyöriin.

Tieliikennelain mukaan polkupyörää on lähtökohtaisesti kuljetettava ajoradalla tai pyörätiellä. Alle 12-vuotias lapsi saa kuljettaa polkupyörää jalkakäytävällä. Hän ei saa kuitenkaan aiheuttaa kohtuutonta häiriötä jalankululle.

Valvonta painottuu kantakaupungin alueelle, jossa on havaittu sekä poliisin että kansalaisten toimesta eniten väärinkäytöksiä ja vaaratilanteita. Poliisi tulee puuttumaan rikkeisiin lähtökohtaisesti huomautuksin ja rikesakoin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.