palestinian-flag_001

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja suurlähettiläs Nabil D.M. Alwazir allekirjoittavat 4. syyskuuta sopimuksen Palestiinan edustuston asemasta Helsingissä. Sopimuksella myönnetään palestiinalaisedustustolle ja sen henkilöstölle diplomaattisia suhteita koskevan Wienin yleissopimuksen mukaiset erioikeudet ja vapaudet.

Palestiinalaisedustuston aseman korottaminen perustuu Pohjoismaiden kesken sovittuun menettelyyn, että palestiinalaisedustustoilla on mahdollisimman yhdenmukainen asema kaikissa Pohjoismaissa.

Suomi haluaa myös tukea palestiinalaisten valtionrakennuspyrkimyksiä ja rohkaista jatkamaan presidentti Mahmud Abbasin johdolla aloitettuja neuvotteluja Israelin kanssa kahden valtion ratkaisun saavuttamiseksi.

Edustuston aseman parantaminen ei merkitse Palestiinan valtion tunnustamista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.