Croatia_Flag1

Valtioneuvosto on tänään hyväksynyt asetuksen matkustusoikeuden osoittamisesta eräissä tapauksissa. Suomen kansalaiselle myönnetyllä, voimassa olevalla henkilökortilla voi jatkossa matkustaa myös uuteen EU-jäsenvaltioon Kroatiaan. Matkustusoikeus ei koske väliaikaista henkilökorttia eikä ilman huoltajien suostumusta myönnettyä alaikäisen henkilökorttia. Asetusmuutos tulee voimaan 13.9.2013.

Passilain mukaan Suomen kansalaisella on matkustaessaan maasta lähtökohtaisesti oltava passi. Passia ei kuitenkaan tarvitse matkustettaessa Pohjoismaihin. Lisäksi valtioneuvoston asetuksella säädetään, mihin muihin maihin Suomen kansalainen saa matkustaa käyttäen matkustusasiakirjana passin sijasta henkilökorttia. Henkilökorttia on voinut jo aiemmin käyttää matkustusasiakirjana matkustettaessa seuraaviin maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tshekki, Unkari ja Viro.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.