74921_612255185461463_340860955_n

Lentoaseman paloauto (LE22) numeroina: paino 33000 kg, huippunopeus 120 km/t, hevosvoimia 660, veden purkausteho 5000 litraa minuutissa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle valmistuu syyskuun aikana uusi paloasema. Paloaseman käyttöönoton jälkeen toiminta päättyy kahdella paloasemalla. Paloasema kolme, kiitotie 3:n takana, jatkaa edelleen toimintaa.

Helsinki-Vantaan pelastustoiminta muuttuu pelastusasemien vähentyessä kolmesta kahteen. Toimintatavan muutos vaikuttaa tarvittavan valmiushenkilöstön määrään, minkä johdosta yksikössä on käynnistetty palomiestehtävissä toimivia koskevat yt-neuvottelut. Suunnitellut muutokset tarkoittaisivat toteutuessaan työn loppumista enintään kuudelta palomieheltä.

Helsinki-Vantaan lentoasema kehittää pelastustoimintaansa viranomaisten suuntaviivojen ja ilmailumääräysten mukaisesti. Lentoasemalla pyritään tehokkaaseen toimintaan, jotta sen kilpailukyky kansainvälisten vaihtolentoasemien kilpailussa säilyy vahvana.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.