Eduskunnan lakivaliokunta tekee tutustumismatkan Haagiin 9.-12. syyskuuta. Matkallaan valiokunta tapaa mm. Alankomaiden parlamentin lakiasiainvaliokunnan sekä oikeusministeriön ja tuomioistuinviraston edustajia.

Valiokunta vierailee myös kansainvälisessä rikostuomioistuimessa ja EU:n rikosoikeudellisen yhteistyön virastossa Eurojustissa sekä tutustuu EU:n poliisiorganisaation järjestön Europolin toimintaan. Ohjelmaan sisältyy myös tapaaminen Haagin kansainvälisen yksityisoikeuden konferenssin edustajan ykkösihteeri Marta Pertegásin kanssa.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.), varapuheenjohtaja Stefan Wallin (r.) sekä jäsenet James Hirvisaari (ps.), Arja Juvonen (ps.), Suna Kymäläinen (sd.), Aino-Kaisa Pekonen (vas.), Arto Pirttilahti (kesk.) ja Kari Tolvanen (kok.).

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.