guinnessin_ennatysyritys_.3834e46c-b3bf-4428-9f3e-743e5419d030-main_image

Guinnessin ennätysyritys Särkänniemessä 7.9.2013

Lauantaina 7.9. Särkänniemen Elämyspuistossa tehtiin uusi Guinness World RecordsinTM maailmanennätys. ”Largest gathering of people dressed as video games characters” ennätysyritys kokosi paikalle peräti 497 pelihahmoksi pukeutunutta osallistujaa. Edellinen ennätys tehtiin Australiassa vuonna 2012, jolloin paikalla oli 470 henkilöä. Ennätys vaatii vielä Guinness World RecordsinTM virallisen hyväksynnän, jonka saapumiseen menee muutamia kuukausia.

”Upea juttu! Yritimme ennätystä jo vuosi sitten, mutta uudesta ennätyksestä jäi puuttumaan muutamia kymmeniä osallistujia. Jo tuolloin tapahtumassa oli se tunnelma, että ensi vuonna ennätys rikotaan, ja näin tehtiin, kertoo Särkänniemen tapahtumista vastaava projektipäällikkö Maria Eskelinen. ”Tapahtumassa nähtiin jälleen upeita pukuja, joiden tekemisessä oli nähty paljon vaivaa. Alueella nähtiin myös vihreäksi possuksi pukeutunut hevonen, mutta valitettavasti sitä emme voineet laskea lopulliseen tulokseen”, nauraa Eskelinen.

Guinness World RecordsinTM säännöt edellyttävät, että ennätysyritykseen osallistuvan on pukeuduttava pelihahmoksi, joka on esiintynyt ensimmäisen kerran videopelissä. Ennätysyrityksen virallisina tarkkailijoina toimivat pelitutkijat Kati Alha ja Timo Nummenmaa Tampereen yliopistosta.

Ennätyksestä kuvattu materiaali, valvojien ja tarkkailijoiden lausunnot ja tapahtumasta tehdyt tarkat selvitykset lähetetään Guinness World RecordsinTM –organisaatiolle, joka tekee lopullisen päätöksen ennätyksen hyväksymisestä. Virallisten tarkkailijoiden kanta oli selvä: ”Kaikki sujui sääntöjen mukaisesti, ja laskenta osoittaa uuden ennätyksen syntyneen”, toteaa Nummenmaa. Ennätysyrityksen mahdollistivat yhteistyökumppaneina toimineet SanomaMagazines Finland Ltd., Olvi, TallinkSilja, Punanaamio ja Lumene.

Maailmanennätyksen lisäksi Särkänniemessä on juhlittu kesäkauden päättäjäisiä. Illan päättää ainutlaatuinen ilotulitus, kun osa perinteisestä päätösilotulituksesta toteutetaan Näsinneulan näkötornista yli 100 metrin korkeudelta. Päättäjäispäivän konsertti järjestetään yhteistyössä Radio Cityn kanssa, konsertin esiintyjinä ovat Tuttiritari, Kotiteollisuus, Dog Days Revolution sekä kansainvälisesti tunnettu kitaristi Erja Lyytinen.

Särkänniemen talvikauden avaa 27.-28.9. järjestettävä SM-rallisarjan päätösosakilpailu Castrol Rally Tampere, jonka maali-, lähtö ja huoltoalueet tulevat sijaitsemaan Särkänniemen alueella. Ralliautojen lisäksi Särkänniemessä on ohjelmaa koko perheelle, myös muutamat huvilaitteet ovat avoinna.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.