railo

Politiikan tutkija Erkka Railo Turun yliopisto

Päähallituspuolueiden heikkoa gallupkannatusta selittää yhtenäisen ja kirkkaan poliittisen linjan puuttuminen, arvioi politiikan tutkija Erkka Railo Turun yliopistosta.

Railon mielestä SDP:n ja kokoomuksen olisi pitänyt pystyä sopimaan hallituksessa yksiselitteisestä linjasta eikä profiloitua liikaa omilla tahoillaan.

–On uskomatonta katseltavaa, että eri ministerit ja puolueiden puheenjohtajat ovat antaneet ristiriitaisia lausuntoja. Se on luonut hallituksesta todella epäpätevän kuvan.

Ylen elo-syyskuun puoluegallupissa kokoomuksen kannatus oli 18,3 prosenttia ja SDP:n 15 prosenttia.

–Kannatuslukujen pitäisi kannustaa SDP:tä ja kokoomusta tarttumaan tilanteeseen ja tekemään rohkeita uudistuksia, Railo uskoo.

Politiikan tutkija Sami Borg Tampereen yliopistosta arvioi, että mediassa on viime aikoina keskitytty liikaa puimaan SDP:n ahdinkoa.

–Mielestäni tällä hetkellä pitää puhua molempien päähallituspuolueiden, SDP:n ja kokoomuksen, matalasta kannatuksesta.

Borgin mukaan päähallituspuolueiden kannatus Ylen mittauksissa on laskenut vuoden alusta yhteensä kahdeksan prosenttiyksikköä.

STT

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.