Keskusrikospoliisi, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon poliisilaitokset sekä Pohjois-Karjalan rajavartiosto ovat yhdessä paljastaneet useita paritusrikosepäilyjä Itä-Suomessa. Esitutkintaa varten on perustettu yhteinen tutkintaryhmä.

Rikosepäilyt liittyvät useisiin Itä-Suomessa toimiviin thai-hierontayrityksiin. Esitutkintaan on otettu Joensuussa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Kuopiossa toimivia yrityksiä. Rikosepäily tuli ilmi viranomaisten omassa paljastavassa tutkinnassa. Osa yrityksistä on toiminut useita vuosia.

Esitutkinnassa epäillään liikkeenharjoittajien saaneen huomattavaa taloudellista etua thai-hieronnan yhteydessä annetuista seksipalveluista. Liikkeenharjoittajan taloudellinen etu koostuu hierontamaksuista, jotka asiakas on maksanut ns. sisäänpääsymaksuna. Hierojan palkkio koostui kokonaisuudessaan asiakkaan seksipalveluista maksamista “extroista”. Hierojina on toiminut pääasiassa thaimaalaisia naisia. Hierojat kiersivät useissa liikkeissä töissä.

Rikoksesta epäilyt ovat pääasiassa thaimaalaisia naisia, mutta mukana on muutamia suomalaisia miehiä. Miehet ovat pääasiassa avustaneet liiketoimintaan liittyvissä käytännön asioissa. Hierojia ei epäillä rikoksista, vaan heitä on kuultu tutkinnassa asianomistajina.

Thai-hierontaliikkeiden asiakkaina on ollut suomalaisia miehiä. Useita kymmeniä on kuulustelu rikoksesta epäiltynä parituksen kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä.

Nyt esitutkintaan otetuista viidestä rikoskokonaisuudesta osa on lähetetty syyteharkintaan ja osan esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina. Esitutkinta thai-hierontayrityksiin alkoi keväällä 2013 samanaikaisilla kiinniotoilla ja kotietsinnöillä useilla eri paikkakunnilla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.