Kallio_Helsinki_trafficlights_August_2007

Liikennevaloilla varustettu risteys Helsingin Kalliossa 8. elokuuta 2007. Liikennevalot vasemmalle kääntyvälle autoliikenteelle sekä suoraan risteyksen ylittävälle raitiovaunulle.

Tällä viikolla (9.–15.9.) poliisin tehovalvonnan kohteena ovat liikennevalojen noudattaminen ja autojen turvalaitteiden käyttö. Tehovalvonnan tavoitteena on turvavöiden ja kypärien käyttöä lisäämällä parantaa liikenneturvallisuutta taajamissa.

Liikenneturvan vuoden 2013 seurannoissa vain 87 prosenttia auton etupenkillä matkustaneista käytti turvavyötä taajama-alueella. Taajaman ulkopuolella tilanne on parempi käyttöprosentin ollessa 95. Sekä taajamassa että taajaman ulkopuolella takapenkin matkustajista vain 86 prosenttia käytti turvavyötä.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat arvioineet, että turvavyön käyttö pelastaisi vuosittain noin 20 – 30 henkeä ja estäisi moninkertaisen määrän vammautumisia liikenteessä.

Liikenneturvan tämän vuoden tarkkailussa seurattiin lisäksi myös liikennevalojen noudattamista. Seurannassa kävi ilmi, että yksi tai useampi autoilija ajoi päin punaisia joka viides kerta, kun valot vaihtuivat vihreistä punaisiksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.