Rikosilmoituksen tehneiden thaipoimijoiden matkalippuja kotimaahansa on aikaistettu, kertoo heidän lakimiesavustajansa. Hänen mukaansa marjayritys on poimijoilta kysymättä siirtänyt heidän lentolippunsa ensi viikon alkupuolelle.

Alun perin poimijoiden oli määrä lähteä pari viikkoa myöhemmin. Avustajan mukaan matkalippujen aikaistaminen ei ainakaan helpota sovinnon löytymistä.

Noin 50 poimijaa on tänään tehnyt rikosilmoituksen. Heidän avustajansa mukaan on selvitettävä, onko kyseessä ihmiskauppa. Tapausta tutkii Kainuun poliisi.

Lakimiehen mukaan poimijoille on annettu Thaimaassa kohtuuttoman myönteinen kuva siitä, miten marjanpoiminnalla voi Suomessa ansaita. Lisäksi heidät on taivuteltu ottamaan lainaa.

STT ei yrityksistä huolimatta ole tavoittanut marjayrityksen toimitusjohtajaa. Hän ei ole vastannut puhelimeensa eikä sähköpostitse lähetettyyn soittopyyntöön. Aiemmin iltapäivällä hän kommentoi Ylelle, että yhtiö ei ole lainannut marjanpoimijoille rahaa.

Aiemmin aiheesta: Thaipoimijat tekivät rikosilmoituksen ihmiskaupasta

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.