Ahjärvi, Ruokolahti - Google Maps - Google Chrome_2013-09-11_14-12-31

Poliisi sai 10.9. kello 19.00 aikaan tiedon Ruokolahdella Ahjärven maastoon metsään eksyneestä venäläispariskunnasta. Pariskunta oli lähtenyt kevyessä vaatetuksessa patikoimaan vuokraamansa mökin lähimaastoon ja eksynyt.

Etsintöjen kohdentamista ja aloittamista haittasi ensi alkuun kielivaikeudet ja asiointi tulkin välityksellä, mutta viimein eksymisalueeksi saatiin tarkennettua Ahjärven maasto.  Etsintä aloitettiin poliisin omin voimin koirapartion toimesta ja sittemmin etsintöihin tilattiin Rajavartioston helikopteri. Eksyneellä pariskunnalla oli mukanaan tulentekovälineet ja heidän jo hiipumassa ollut nuotionsa paikanneet varsin nopeasti helikopterin lämpökameralla puolenyön aikaan.

Reilu 6-kymppinen pariskunta toimitettiin takaisin vuokraamalleen mökille hyväkuntoisena. Pariskunta löytyi noin 3 kilometrin päästä heidän  käytössään olleesta mökistä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.