435465233

Suomessa myytävää appelsiinimehua tuotetaan Brasiliassa huonoissa oloissa, kertoo Kuluttaja-lehti. Lehden mukaan alaa hallitsee kolme mehuntuottajaa, jotka muun muassa laiminlyövät työturvallisuutta ja käyttävät torjunta-aineita vastuuttomasti. Kolmikko on tuomittu sakkoihin kartellista appelsiinien sisäänostossa.

Ympäristöjärjestöjen tarkastuksissa kahden tuottajan tilalta löytyi myrkkyjä, jotka kiellettiin kymmenen vuotta sitten. Brasialainen ammattiyhdistysjohtaja kertoi, että kerran kahdeksan pellolla työskennellyttä työntekijää joutui sairaalaan myrkytysoireiden takia.

Lehti perustaa tietonsa eurooppalaisten kansalais- ja kuluttajajärjestöjen tutkimukseen.

Kuluttaja-lehden mukaan monissa Suomessa myytävissä tuoremehuissa käytetään tiivistettä, joka on peräisin arvostelluilta yhtiöiltä. Lehti kysyi tiivisteen alkuperää 17 mehuvalmistajalta.

KULUTTAJALEHTI: APPELSIINIMEHUJEN TUOTANNON VASTUULLISUUS

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.