284605_196617257136059_2071461404_n

Kuvituskuvaa. Kuvaoikeudet omistaa: Poliisi

Liikkuvan poliisin Oulun yksikkö ja Oulun poliisilaitoksen liikenneryhmä suorittivat tehostettua mopovalvontaa Pohjois-Suomen alueella keskittyen suurimpiin taajamiin. Tehostetun valvontajakson pituus oli kolme viikkoa ja valvontaryhmän suuruus neljä poliisia.

Valvonnassa havaittiin erittäin paljon epäkuntoisuuksia sekä mopoissa että kevytmoottoripyörissä. Räikeimpinä tapauksina valvonnassa paljastui mopoja joiden suurin nopeus oli pitkälti yli 100 km/h:ssa.  Valvonta-aikajaksolla tarkastettiin ryhmän toimesta 230 mopoa ja 25 kevytmoottoripyörää. Suurin osa sanktioista liittyy mopon rakennemuutoksiin. Tarkastetuista ajoneuvoista kirjoitettiin seuraamuksia seuraavasti:

68 rangaistusvaatimusta mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

38 rikesakkoa mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

5 rikosilmoitusta mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

2 rattijuoppoa mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

30 kirjallista huomautusta mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

48 valvontailmoitusta mopon / kevytmoottoripyörän kuljettajille

28 ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon

Lisäksi löytyi yksi varastettu mopo.

Rikosilmoitukset kirjattiin poliisia karkuun ajamisista.

Muista valvontajaksolla ryhmän paljastamista rikoksista kirjoitettiin 22 rangaistusvaatimusta, 7 ajokieltoa, 2 rikesakkoa sekä takavarikoitiin 2 tutkanpaljastinta, lähinnä kyseessä olivat henkilöautoilijat.

Liikkuva poliisi ja Oulun poliisilaitos ovat suorittaneet vastaavanlaista teemavalvontaa jo useita vuosia ja toimintaa on perusteltua jatkaa myös tulevaisuudessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.