Nuori esteratsastaja menehtyi tiistaina kilpailuharjoituksessa ratsastuskoulussa Varsinais-Suomessa. Seitsemäntoistavuotiaan tytön ratsastama poni sai 80 cm:n korkuisella esteradalla puomin etujalkojensa väliin kaatuen niin, että ratsastaja jäi turmassa alle.

Kilpailuissa oli läsnä kaksi sairaanhoitajaa ja yksi lähihoitaja, minkä lisäksi paikkakunnan ensivasteryhmä saapui paikalle todella nopeasti, mutta välittömästä elvytysavusta huolimatta tyttöä ei pystytty pelastamaan. Harjoituskilpailu järjestettiin vankan kokemuksen omaavalla tallilla ja radan rakensi koulutuksen saanut ratamestari. Ratsastaja käytti asianmukaista turvakypärää.

– En muista vastaavaa tapahtuneen kilpailutilanteessa koko sinä aikana, kun olen toiminut Ratsastajainliiton pääsihteerinä kuudentoista vuoden ajan.  Tämä on äärimmäisen valitettavaa ja tulemme tutkimaan tapahtuneen perin pohjin. Juuri nyt pyrimme varmistamaan, että kaikki asianomaiset saavat kriisiapua. Samalla haluan välittää syvimmän osanottoni omaisille, Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall toteaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.