pyga1qv4i6fcz5puqkpm

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen

Vuorotteluvapaa nousi jälleen parrasvaloihin kun työmarkkinajärjestöt väänsivät työllisyys- ja kasvusopimukseksi ristittyä raamisopimuksen seuraajaa. Vuorotteluvapaajärjestelmällä näyttää selvästi olevan kannattajansa, mutta myös terhakkaat vastustajat. Itse kuulun kannattajiin, vaikken ole järjestelmää henkilökohtaisesti käyttänytkään.

Rakennepoliittiseen ohjelmaan on kirjattu 29.8.2013, että vuorotteluvapaajärjestelmän uudistus valmistellaan siten, että sen käyttöä rajoitetaan muun muassa saantiedellytyksiä tiukentamalla.
Erityisesti luupin alle näyttää nousseen niin sanottu yhden päivän työttömyys. Tällä hetkellä se riittää täyttämään vuorotteluvapaan sijaiseksi palkattavan tunnusmerkistön. Työministeri Lauri Ihalainen on todennut, että nykyisellä mallilla pitkäaikaistyöttömiä ei saada töihin, kuten alun perin oli tarkoitus.

Totta on, että voimassa olevan lainsäädännön mukaan yhtäjaksoisesti yli 12 kuukautta työttömänä työnhakijana ollut on etusijalla sijaista palkattaessa. Mutta niin on myös alle 25-vuotias tai korkeakoulu- tai ammattitutkinnon äskettäin suorittanut. Tämä kohderyhmä on puolestaan suurin piirtein sama, kuin kangerrellen käynnistyneessä nuorisotakuussa.

Jos luvassa olevat kiristykset suuntaavat järjestelmää pitkäaikaistyöttömyyden helpottamiseen, silloin se on nuorilta pois. Tämä on kieltämättä hankala rasti. Molempiin suuntiin on vaikea samaan aikaan kumartaa.

Nuorten pitäisi päästä jollakin tavalla työn makuun kiinni, vaikkapa vuorotteluvapaan mittaiseksi ajaksi. Toisaalla yli vuoden työttömänä olleen elämään jopa vuoden mittainen yhtäjaksoinen sijaisuus toisi kaivattua valoa tunnelin päähän. Taitaa olla vaikea löytää win-win-ratkaisua tässä yhtälössä?
Työmarkkinajärjestöt pääsevät mukaan työryhmään, jossa uudistusta valmistellaan. Palkansaajapuolen edustajien on syytä kerrata vuorotteluvapaalain työttömien työllistämistavoitteen lisäksi myös lain ensimmäisen pykälän alkuosa. Siinä mainitaan tarkoituksena olevan edistää työntekijän työssä jaksamista.

Työurien jatkamista tavoitellaan uran kaikissa vaiheissa. Jos sitä halutaan oikeasti jatkaa loppupäästä, tarvitaan koko joukko myönteisiä elementtejä. Vuorotteluvapaa on selkeästi yksi niistä.
Vuorotteluvapaa on tullut suosituksi myös SPJL:n edustamilla hallinnonaloilla. Jos järjestelmää lähdetään rapauttamaan heikentämällä nuorten tai vastavalmistuneiden mahdollisuuksia saada sijaisuuksia, työttömien poliisien määrä tulee lisääntymään entisestään.

Poliisitehtävien lisäksi vuorotteluvapaata käyttävät myös erilaisissa toimistotehtävissä poliisissa ja oikeusministeriössä työskentelevät jäsenemme. Hengähdystaukoja tarvitaan sielläkin. Puhumattakaan hätäkeskuslaitoksen väestä, jonka jaksamiseen liittyvät ongelmat ovat juuri olleet esillä.

Sijaisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden työttömälle päästä tutustumaan valtionhallinnon tarjoamiin monipuolisiin tehtäviin. Vaikka valtio edelleen väkeään karsii, ehkä jatkossakin tarvitaan osaavaa, jaksavaa ja motivoitunutta henkilöstöä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.