PUOLUKKA

Marjayritys on antanut thaipoimijoille virheellistä tietoa Suomessa marjastamisesta, kertoo thaimaalaisten marjanpoimijoiden lakimiesavustaja.

Avustaja vahvistaa, että poimijat ovat tehneet tänään rikosilmoituksen. Hänen mukaansa pitää tutkia, onko marjayritys syyllistynyt ihmiskauppaan.

Poimijoiden lakimiehen mukaan heille on annettu Thaimaassa kohtuuttoman myönteinen kuva siitä, millaisiin ansioihin marjanpoiminnalla voi Suomessa päästä.

Yle kertoi aiemmin tänään, että viitisenkymmentä thaimaalaista marjanpoimijaa on tehnyt Saarijärvellä rikosilmoituksen ihmiskaupasta. Kainuulainen marjayritys ja thaimaalaiset marjanpoimijat joutuivat konfliktiin, kun poimijat olivat tyytymättömiä tuloihinsa.

Ylen mukaan yritys oli lainannut marjanpoimijoille korkealla korolla rahaa, jotta nämä pääsisivät Suomeen. Poimijoiden mukaan velan kuittaaminen marjoja poimimalla on kuitenkin mahdotonta.

Marjanpoimijat ovat saaneet tuekseen useita poliitikkoja ja ihmisoikeusaktivisteja, jotka toivovat muutoksia ulkomaalaisten poimijoiden asemaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.