Pohjois-Savon poliisi sai tänä aamuna kello 08.31 hälytyksen Kuopion Vehmasmäen koululta, jonne oli tullut häiriintynyt nainen koiran kanssa. Poliisille tuli samalla tieto siitä, että naisen taskussa oli nähty pieni käsiase. Havainnot aseesta olivat tehneet koulun opettajat naisen ollessa heidän seurassaan opettajien huoneessa, jossa opettajat puhuttivat naista.

Nainen oli tullut koulun pihalle aamu kahdeksan jälkeen ja tarkastanut koiran kanssa koulun piha-aluetta ja lasten reppuja ja kertonut olevansa suojemassa lapsia huumeilta, joita koira etsi. Missään vaiheessa nainen ei ollut käyttäytynyt vihamielisesti pihalla olleita lapsia kohtaan.

Opettajat tekivät hälytyksen HÄKE:en ja poliisipartio otti paikalta kiinni noin 20 vuotiaan naisen, jonka taskusta löytyi pieni muovinen leikkiase. Nainen kuljetettiin paikalta sairaankuljetuksella KYSS:iin.

Poliisi kiittää Vehmasmäen koulun opettajia siitä, että he toimivat tilanteessa erittäin rauhallisesti ja ammattitaitoisesti ja juuri niin kuin tilanne heitä edellytti toimimaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.