1378904416_130910_pesukarhukamera_600px
Korkeasaaren pesukarhutarhan tapahtumia voi nyt seurata oman webkameran kautta. Pesukarhut ovat pääosin yö- ja hämäräeläimiä, mutta liikkuvat tarhassaan paljon myös päivisin. Ne viettävät aikaansa ravintoa etsiskellen, kaivelevat maata ja kantoja sekä lepäilevät suosikkipaikoissaan, kuten puuhun rakennetulla tasanteella.
Eläintenhoitajien mukaan vilkkaimmat ajat päivästä ovat ruokinta-ajat. Pesukarhut saavat aamuseitsemän ja kahdeksan välillä aamupalansa ulkotarhaan. Toinen ruokinta on iltapäivällä yhden ja kolmen välillä. Pesukarhujen monipuolisesta ruokavaliosta suosikkeja ovat esimerkiksi kurpitsansiemenet, ruusunmarjat, bataatit ja jauhomadot. Näin syksyllä pesukarhut tankkaavat talvilepoaan varten.
Seitsemän pesukarhun ryhmä muutti Korkeasaaren eläintarhaan viime kesänä. Ne ovat ihmisten hylkäämiä lemmikkieläimiä, jotka on otettu turvaan suoraan kadulta tai epäkelvoista olosuhteista.
Korkeasaaren asukeilla on nyt kolme nettikameraa. Pesukarhujen lisäksi myös pikkumangusteja ja berberiapinoita voi seurata netitse. Kamerat taltioivat viimeisten 24 tunnin tapahtumat ja liiketunnistin merkitsee aikajanalle erityisen vilkkaat jaksot. Palvelun tarjoaa Elisa Vahti Live.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.