annika_lapintie_esikatselu

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie pyrkii Euroopan parlamenttiin. Hän avaa kampanjansa lauantaina.

Olen luvannut olla ehdokkaana ensi kevään Euroopan parlamentin vaalissa. Tavoitteena on saada Suomesta parlamenttiin vähintään yksi vasemmiston edustaja. Viimeksi vuoden 2009 vaaleissa parlamenttipaikasta jäätiin harmittavasti muutaman tuhannen äänen päähän. Sain silloin selvästi eniten ääniä vasemmistoliiton ehdokkaista, lähes 30 000.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi työ on aloitettava ajoissa. Kampanjani avaus on lauantaina 14.9. klo 11–13 Turussa Yliopistonkadun kävelykadulla. Tilaisuuden jälkeen pidetään kaikille avoin kampanjan suunnittelupalaveri Panimoravintola Koulun Historian luokassa klo 13.30 alkaen.

Molemmissa tilaisuuksissa ovat mukana kampanjan vetäjät Vasemmistoliiton ex-puoluesihteeri Sirpa Puhakka sekä Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Asko Mäki. Tervetuloa tilaisuuksiin!

Euroopan parlamentin vaalissa haluan keskeisesti korostaa yhtäläisiä ihmisoikeuksia. Ihmisoikeudet on ymmärrettävä laajasti, käsittäen kaikkinaisen tasa-arvon, kunnon toimeentulon ja myös oikeuden puhtaaseen ympäristöön. Köyhyyden ja työttömyyden torjuminen on kestävälle yhteiskunnalle paljon tärkeämpää kuin lyhyen aikavälin talouden tunnusluvut.

Euroopan laajuista säätelyä tarvitaan. Pelkkä ihmisten tai yritysten moraaliin vetoaminen ei auta eikä riitä. Yhteistyössä, eikä jäsenmaiden keskinäisessä vero- tai muussa kilpailussa, on Euroopan vahvuus. On säädettävä minimitasoja toimeentulossa, työehdoissa ja verotuksessa, ne tuovat meille turvaa. Päätösvallan Euroopassa on kuuluttava kansalaisille, ei pankeille ja talouseliiteille.

Veroparatiiseja EU:n sisällä ei tule sallia. Verojen minimointi voi olla rahoitusalan kapean sektoriedun mukaista, mutta ei koko kansantalouden ja yhteiskunnan parhaaksi. Tavallisten veronmaksajien säästöjä ja eläkevaroja ei saa käyttää yhteisen hyvinvoinnin murentamiseen. Veroparatiisitalouden häviäjiä ovat rehdit veroja maksavat yritykset, ihmisten työpaikat, hyvinvointipalvelut ja välttämättömät investoinnit.

Suhteessa muuhun maailmaan EU:n on oltava avoin ja vastuullinen toimija, joka ei puhu asein, vaan korostaa poliittista sopua ja rauhanomaisia keinoja. Yksittäisten EU-maiden omapäisiä tai laittomia sotatoimia ei tule sallia: voimankäytön edellytyksenä tulee aina olla YK:n mandaatti ja lisäksi myös muiden EU-maiden tuki.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.