Kaakkois-Suomen rajavartiosto kommentoi päivän aikana mediassa esiin noussutta uutista syyrialaisten pyrkimisestä Suomeen Venäjän kautta.

Kaakkois-Suomen rajavartiostoon ei ole tullut venäläisiltä minkäänlaista erityistä hälytystä syyrialaisten pyrkimisestä rajan yli. Sen sijaan säännöllisillä tapaamisilla Venäjän rajavartiopalvelun kanssa on keskusteltu jatkuvasti ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Kaakkois-Suomen rajavartiostolla on ollut tiedossa syyrialaisten kasvanut määrä Venäjän puolella.

Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja Jarkko Alén kertoo rajavartiostolla olevan hyvin tiedossa, että EU:n itärajalle pyrkivien syyrialaisten määrä Venäjällä on ollut kasvussa kuluneen kesän aikana. Kaakkois-Suomessa on tänä kesänä otettu kiinni yhteensä viisi luvattomasti rajan ylittänyttä syyrialaista henkilöä kolmessa eri tapauksessa. Kaikki heistä ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa.

Apulaiskomentaja Alén korostaa tilanteen Kaakkois-Suomen maastorajalla olevan edelleen rauhallinen ja vakaa. On kuitenkin mahdollista, että maahan pyrkivien syyrialaisten määrä voi syksyn aikana vielä lisääntyä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.