OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kymenlaakson poliisilaitos on jatkanut kevään, kesän ja alkusyksyn aikana Kotkaa piinanneiden tulipalojen tutkintaa. Tulipaloja on syttynyt useita kymmeniä ja tapauksiin liittyy useita henkilöitä.

Tapauksia tutkitaan eriasteisilla rikosnimikkeillä, vahingonteko, törkeä vahingonteko, tuhotyö, törkeä tuhotyö, suhteutettuna aiheutuneeseen vahingon määrään, laatuun ja vaarallisuuteen.

Poliisi on saanut selvitettyä osan tulipaloista ja osa on edelleen selvittämättä. Tulipalojen tutkinnan ja tapausten analysoinnin edetessä poliisille on muodostunut käsitys eri tekojen alueellisuudesta, tekijäkeskeisyydestä, yksityiskohdista ja yhtäläisyyksistä.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa halua mennä tekojen yksityiskohtiin, koska julkisuuteen annettavat yksityiskohtaiset tiedot ja päätelmät vaikeuttavat ja haittaavat esitutkinnan eteenpäin viemistä.

Poliisilla on tulipaloihin liittyen ollut useita kiinniotettuja, pidätettyjä ja vangittuja. Poliisi on vapauttanut osan tapahtumien vuoksi vangituista rikoksista epäillystä, mutta keskeiset henkilöt on edelleen vangittuna. Poliisi on myös tavoittanut tapahtumien vuoksi etsintäkuulutetut henkilöt ja heidät on pidätetty, heidän osaltaan vangitsemista harkitaan.

Poliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan tapauksiin liittyvistä tekemistään havainnosta Kymenlaakson poliisilaitoksen 24/7 toiminnassa olevaan vihjenumeroon 0718735448, johon voi jättää viesti nimettömän tai yhteistietojen kera tai sähköpostitse rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi . Lisäksi havainnoista on mahdollista ilmoittaa virka-aikana Kotkan poliisiaseman rikosilmoitusten vastaanottoon 0718735440 tai 0718735442.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.