Maanantaina 9. syyskuuta Olkiluoto 2 -laitosyksikön alasajoon johtanut generaattorivika korjataan siten, että laitosyksikkö tahdistetaan valtakunnan sähköverkkoon jo tulevana sunnuntaina.
?– Olemme yhdessä generaattoritoimittajan kanssa paikantaneet vian ja korjaustoimenpiteet ovat hyvässä käynnissä. Varmistamme vielä generaattorin kunnon erilaisilla tarkastuksilla. Suunnitelmamme on aloittaa laitosyksikön ylösajo tänään ja sunnuntaina 15. syyskuuta on tarkoitus palata sähköntuotantoon, TVO:n tuotantojohtaja Mikko Kosonen toteaa.

Olkiluoto 2 alasajon aiheutti häiriö generaattorin jäähdytyspiirissä. Laitosyksikkö irtosi valtakunnan verkosta generaattorin suojauksen lauettua aiheuttaen turbiinin pikasulun. Vastaavanlaisesta tilanteesta johtuva ydinvoimalaitoksen alasajo on harvinaista.

Generaattorivika ja siitä seurannut turbiinipikasulku eivät vaarantaneet ydinturvallisuutta. – Laitosyksikön
suojausjärjestelmät toimivat suunnitellusti ja reaktorin höyryntuotanto pysäytettiin hallitusti, Kosonen summaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.