800px-Vaccinium_vitis-idaea_20060824_003

Kuvan puolukat eivät liity tapaukseen vaan toimivat kuvituksena.

Liikkuvan poliisin partio pysäytti 14.9.2013 klo 21.00 aikaan valtatie 6:lla, Juuan Halolanpäässä, henkilöauton ja kevytperävaunuyhdistelmän. Ajoneuvoyhdistelmän nopeudeksi todettiin keskinopeusmittarilla yli kilometrin matkalle 136 km/h. Kevytperävaunua saa kuljettaa maksisissaan vain 80 km/h nopeudella. Tiellä oli 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuljettajaksi todettiin Suomeen töihin tullut ulkomaalainen marjanpoimija. Hänellä oli kyydissä kolme samasta maasta kotoisin olevaa, saman alan työmiestä. Henkilöautossa oli eturenkaina nastalliset talvirenkaat, eikä kevytperävaunua oltu kytketty henkilöautoon eli perävaunun valot eivät olleet toiminnassa. Kevytperävaunu oli täynnä suomalaista puolukkaa.

Kuljettaja kertoi, että hänellä on kiire majapaikkaan iltatoimille, koska seuraavana päivänä työt alkavat metsässä jo kukonlaulun aikaan. Poliisi ei kuitenkaan tykännyt tällaisesta ylinopeudesta suomalaisilla teillä, joten kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja hänen tekoaan tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.