Paula-01

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko

Suomalaisia bio- ja hyvinvointiosaamisen, nanoteknologian, elintarvikealan, energia- ja rakennusalan yrityksiä lähtee syyskuussa Kiinaan etsimään uutta liiketoimintaa, asiakkaita ja yhteyksiä kiinalaisviranomaisiin. “On tärkeää, että edistämme vientiä ja luomme yrityksille uutta kasvua ja työtä. Sitä voi löytyä vain suuntautumalla ulospäin, uusille kasvaville markkinoille”, sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko korostaa.

Team Finland Roadshow -tapahtumasarja Kiinassa 23.-27.9.2013 tarjoaa suomalaisyrityksille mahdollisuuden saada näkyvyyttä Kiinan valtavilla markkinoilla. Maanantaina 23.9. ministeri Risikko avaa Roadshow-kutsuvierastilaisuuden Shanghaissa. Päätapahtuma tarjoaa puitteet yrityksille sekä ministerin osallistumisen myötä valtiovallan tuen liiketoiminnan edistämiseksi Kiinassa. Yritykset osallistuvat myös heille räätälöityihin lisätapahtumiin muun muassa Shanghaissa, Pekingissä, Tianjinissä ja Changzhoussa.

“Olen ylpeä saadessani osallistua suomalaisten yritysten osaamisen esittelemiseen ja ovien avaamiseen Kiinaan. Shanghaissa on mukana monipuolinen yritysjoukko, joka edustaa suomalaista huippuosaamista eri aloilta. Yhteistä on se, että yritykset edustavat laatua, luotettavuutta, turvallisuutta, eettisyyttä ja puhtautta. Nämä ominaisuudet ovat Suomen kilpailuvaltti ja toivon, että voin omalta osaltani edistää suomalaisen osaamisen vientiä”, ministeri Risikko kertoo.

Ministeri Risikko, Eviran edustaja sekä elintarvike- ja elintarviketurvallisuusalan yritykset tapaavat Shanghaissa myös FDA:n (Food and Drug Administration) edustajia. Tarkoituksena on neuvotella yhteistyöstä suomalaisen elintarviketurvallisuuden tietotaidon viemiseksi Kiinaan.

Osa suomalaisyrityksistä toimii jo tällä hetkellä Kiinassa ja haluaa vahvistaa yhteistyösuhteitaan tapahtuman avulla. Jotkut ovat maassa ensimmäistä kertaa. Osallistujat ovat pääasiassa pk-yrityksiä, mutta myös suurempia toimijoita on mukana. Yritykset edustavat muun muassa bio- ja hyvinvointiosaamista, elintarviketeollisuutta, energiaa ja rakentamista sekä nanoteknologiaa.

Team Finland Roadshow-tapahtuman järjestävät Osaamiskeskusohjelman (OSKE) klusterit yhdessä Team Finland -verkoston toimijoiden kanssa. Lokakuun lopulla järjestetään vastaavanlainen tapahtumasarja Moskovassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.