Kotkan Marinmäessä asianajajan surmannut 23-vuotias kotkalaismies oli mielentilatutkimuksen perusteella tekohetkellä syyntakeinen.

Miehen motiivina oli korjata talousvaikeuksiaan varakkaaksi arvelemansa juristin kustannuksella, kun hän tunkeutui tämän taloon viime marraskuun 15. päivän iltana.

Miehelle luettiin maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa syytteet murhasta, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä varkaudesta.

Mies myönsi kaksi jälkimmäistä syytettä oikeiksi, mutta kiisti syyllistyneensä murhaan. Hän väittää 60-vuotiaan uhrin saaneen surmansa kamppaillessaan hänen kanssaan. Tällä perusteella mies katsoo syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Syytteiden mukaan mies meni asianajajan kotiin, jossa oli myös tämän teini-ikäinen poika. Mies pakotti teräaseella uhkaamalla molemmat lattialle ja pojan sitomaan isänsä kädet ja jalat teipillä. Tämän jälkeen mies sitoi pojan teipillä, peitti vielä molempien uhrien silmät ja raahasi pojan WC:hen.

Asianajajaa mies vaati paljastamaan pankkikorttinsa PIN-numeron. Hän kaatoi uhrinsa päälle vedenkeittimellä kuumentamaansa vettä ja pisti miestä puukolla kaulan alueelle kahdeksan kertaa. Yksi pistoista aiheutti laskimo- ja valtimovamman, jonka seurauksena uhri menehtyi.

Uhrin lapsille vaaditaan henkisistä kärsimyksistä 25.000 ja 50.000 euron korvauksia. Yhteensä asianomistajien syytetylle esittämät korvausvaatimukset nousevat yli 83.000 euron.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.