941989_521435131227343_1477307208_n

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan Rauma voidaan nimittää äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Hänen mukaansa Raumalle perustetaan muutosturvayksikkö, jonka tehtävänä on laatia jokaiselle työntekijälle suunnitelma työllistymiseksi.

Vapaavuori pitää päivää surullisena Rauman seudulle. Hänen mukaansa telakka-alueelle voi kuitenkin tulla uutta liiketoimintaa. Telakan ympärillä toimivista yrityksistä parhaassa tilanteessa ovat Vapaavuoren mukaan yhtiöt Rolls-Royce ja Steerprop, jotka eivät ole riippuvaisia telakasta ja joiden liikevaihto syntyy liki kokonaan viennistä.

–?Rolls-Royce on suunnitellut laajentavansa toimintaansa Raumalla. Yhtiön toimipiste on aivan telakan vieressä, ja laajennus on suunniteltu STX:n omistamille alueille, mutta kauppaa maa-alueista ei vielä ole tehty.

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan jatkoa pitää miettiä yhdessä yritysten, kaupungin ja valtion kanssa. Hän kertoo olettavansa, että Raumalla töitä riittää kevääseen ainakin osalle henkilöstöstä. Hän arvioi, että merkittävän osan Rauman osaajista voi kuvitella siirtyvän Turun telakalle.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.