Muonion kunnassa Pakajärven alueella on paljastunut mahdollinen hirven salakaato. Hirvi on ammuttu Kihlankiin menevän metsäautotien läheisyyteen arviolta 9.9. – 11.9. välisenä aikana. Tarkempi tapahtumapaikka on Pakajärven länsipuolella oleva Polla-Auton alue. Hirven metsästyksen epäillään tapahtuneen laittomasti, koska alueen hirvenmetsästyksen yhteisluvan haltijalle ei ole tehty kaadosta yhteisluvan sääntöjen mukaista kaatoilmoitusta. Lapin rajavartiosto tutkii asiaa metsästysrikoksena.

Lapin rajavartiosto pyytää asian selvittämiseksi yleisöhavaintoja. Tietoa kaivataan alueella kyseisenä aikana tehdyistä metsästykseen tai saaliin käsittelyyn liittyvistä havainnoista. Tärkeitä tietoja voivat olla esimerkiksi havainnot alueella tapahtuma-aikana metsästystarkoituksessa liikkuneista henkilöistä tai siellä nähdyistä ajoneuvoista. Havainnot pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartioston johtokeskuksen puhelinnumeroon 071 872 5010 tai sähköpostiosoitteeseenlrjoke@raja.fi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.