199231_532728866752684_1307870285_n

SDP:n kansanedustaja, opetusministeri Krista Kiuru

SDP:n kansanedustaja, opetusministeri Krista Kiuru on äärimmäisen pahoillaan tiedoista, joiden mukaan telakkayhtiö STX on ajamassa Raumalla sijaitsevaa telakkaansa alas. Mikäli telakka todella päädytään sulkemaan lopullisesti, on kyseessä raju isku koko Rauman talousalueelle ja myös suomalaiselle osaamiselle meriteollisuudessa.

– Toivon, että telakan toiminta voisi jatkua myös tulevaisuudessa, mutta tämä vaatinee toimintojen uudelleenorganisoimista tai uudenlaista omistajapohjaa. Tämänkaltaiset toimet voisivat mahdollistaa töiden jatkumisen muodossa tai toisessa. Rauman vahva meriteollisuusklusteri antaa kaikissa skenaarioissa hyvän pohjan uusille innovaatioille ja tuotteille alalla.

Kiuru pitää tärkeänä valmiutta nimetä Rauma välittömästi äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Kiuru vaatii valtiovallalta nopeita linjauksia asiaan liittyen sekä pitää erittäin tärkeänä henkilöstön edustajien osallistumista jatkotoimista päättämiseen. Julkisen vallan tehokas toiminta on välttämätöntä myös mahdollisten uusien omistajien houkuttelemisen näkökulmasta.

– Arvokasta osaamista ei saa päästää rappeutumaan vaan tehtävä nopeita päätöksiä joilla meriteollisuuden ammattilaisten tulevaisuus turvataan, tavalla tai toisella.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.