mustikka

Marjayritys Ber-Exin toimitusjohtaja Kari Jansa aikoo tehdä tutkintapyynnön thaipoimijoiden puolustajista.

Hän syyttää vasemmistonuorten puheenjohtajaa Li Anderssonia, lakimies Ville Hoikkalaa ja ihmisoikeusaktivisti Junya Lek Yimprasertia kunnianloukkauksesta ja agitaatiosta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Radio Kajaus.

–?Olen palkannut lakimiehen ja teen lähipäivinä tutkintapyynnön Kainuun poliisille. Minut on leimattu ihmiskauppiaaksi, Jansa sanoo STT:lle.

Vasemmistonuorten Li Andersson korostaa, ettei hän ole missään vaiheessa väittänyt Jansaa ihmiskauppiaaksi. Thaimaalaiset marjanpoimijat jättivät itse Saarijärven poliisille tutkintapyynnön ihmiskaupasta.

–?Olen koko ajan sanonut, että annetaan poliisille rauha tutkia asiaa. On ikävää, että tämä on henkilöitynyt yhteen marjayrittäjään, vaikka kyse on laajemmasta poliittisesta ongelmasta.

Ber-Exin yrittäjä väittää myös, että yrityksen tulkit olisivat kuulleet ihmisoikeusaktivisti Yimprasertin luvanneen, että jokainen poimija saa Ber-Exiltä ja marjayritys Polaricalta 5?000 euron korvaukset.

Yimpraset kiistää Jansan väitteet.

Radio Kajaus: Jansa: Teen tutkintapyynnön aktivisteista

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.