Tampereelle rakennetaan Rantaväylän tunneli. Valtuusto hylkäsi aloitteen tunnelista irtaantumisesta äänin 36–31 maanantai-iltana.

Tunnelia kannattivat lähes kaikki kokoomuksen valtuutetut ja suurin osa vihreistä. Vastaan äänestivät perussuomalaiset ja vasemmistoliittolaiset valtuutetut sekä suurin osa demareista. Keskustan ja kristillisdemokraattien ryhmissä oli sekä tunnelin kannattajia että sen vastustajia.

Rantaväylän tunnelilla on määrä korvata Tampereen pohjoinen ohitustie. Yli kahden kilometrin mittainen tunneli rakennetaan Tammerkosken alitse. Hankkeen arvioidaan maksavan noin 180 miljoonaa euroa. Valtio osallistuu rakennuskuluihin, koska tunneli on osa valtatietä 12.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.