OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvaaja: Kerttu Vali / Victoria Media

Tilapalvelujohtajan mukaan päiväkotirakennuksen rakentaminen uudelleen vaatisi Kotkan kaupungilta miljoonainvestointia. Suojeltu rakennus paloi kesällä lähes täysin.

Kotkan tilapalvelujohtaja Osmo Pehkonen on tehnyt esityksen Karhulassa sijaitsevan Kolmikulman päiväkotirakennuksen purkamiseksi. Suojeltu talo paloi kesällä ja tuhoutui lähes kokonaan.

– Rakennus on tuhoutunut noin 80 prosenttisesti. Tässä taloudellisessa tilanteessa se pitää purkaa. Piirustukset voi tallentaa kassakaappiin ja talon voisi ehkä rakentaa uudelleen parempana aikana, Pehkonen sanoo.

Tilapalvelu hakee purkulupaa rakennusvalvonnasta, jossa viranomaiset päättävät, voidaanko rakennus purkaa. Pehkosen mukaan purkutyöt voitaisiin aloitta aikaisintaan ensi keväänä.

– Haluamme kuulla kansalaisia, sillä meihin on otettu yhteyttä sen puolesta, että rakennus säilytettäisiin.

Rakennuksen entisöimisen puolesta on tehty myös valtuustoaloite. Pehkonen sanoo, että rakennuksen uudelleen rakentaminen vaatisi valtuustolta korjausmäärärahan myöntämistä.

– Rakennus oli vakuutettu niin sanotusta päivän arvosta, eli saamme vajaat puolet uudisrakennuksen hinnasta. Korjaus vaatisi 1,5 – 2 miljoonaa euroa kaupungin rahaa.

– Talo on olennainen osa Ahlströmin alueen paanutalohistoriaa. Uudisrakennus olisi kuitenkin kopio, jolla ei olisi enää historiallista arvoa, Pehkonen tuumaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.