Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma 2009 - 06

Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kunnissa on odotettavissa lisää yt-neuvotteluita, arvioi Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma. Hän uskoo yt-neuvottelujen lisääntyvän sitä mukaa kun kuntien ensi vuoden talousarviovalmistelu etenee.

Kuntaliitto kartoitti keväällä kuntien tilannetta. Silloin oli tiedossa, että 20 kuntaa lomauttaa. Lomautukset koskivat noin 5?000:ta henkilöä. Irtisanomisia suunnitteli silloin 14 kuntaa, joka koski 200:aa henkilöä.

Jyväskylä ilmoitti tänään aloittavansa lähiaikoina yt-neuvottelut. Viime viikolla Salo ja Kouvola päättivät käynnistää yt-neuvottelut.

–Tilanne näyttää elävän koko ajan, toteaa Mäki-Lohiluoma.

Kuntien yt-paineiden taustalla on, että verotulot ovat laskeneet, mutta palvelujen tarve kasvaa. Hallituksen rakennepoliittinen linjaus heikentää Kuntaliiton toimitusjohtajan mukaan kuntien tilannetta edelleen.

–Liitoskunnissa, joissa irtisanomissuoja on voimassa, on käytettävissä lomautus, Mäki-Lohiluoma sanoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.