Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittu törkeää ympäristön turmelemista. Espoon kaupungin ympäristökeskuksen loppuvuodesta 2012 tekemän ilmoituksen mukaan Pohjois-Espoossa oleva kiinteistö on varsin laajasti roskaantunut paikalle tuoduista jätteistä. Paikalla on mm. useita autonromuja, bussinromuja, kauhakuormaajan romu, huonokuntoisia rakennelmia/rakennuksia, työmaakoppi, tynnyreitä, renkaita, maalipurkkeja, kaapelinkuoria, puhelinpylväitä, kanistereita, ämpäreitä, runsaasti rakennusjätteitä ja muuta sekalaista jätettä.

Esitutkinnassa yhdessä ympäristöviranomaisen kanssa on todettu, että vanhimmat romut ja jätteet ovat olleet kiinteistöllä useita vuosia, jopa vuosikymmeniä. Rikoksen tekoajan epäillään alkaneen jo vuonna 1983, kun rikoksesta epäilty espoolaismies on hankkinut kyseisen kiinteistön. Miehen epäillään tämän jälkeen varastoineen kiinteistölle kyseessä olevat romut ja jätteet. Nämä ovat aiheuttaneet ympäristön varsin laajaa roskaantumista. Ympäristökeskus on arvioinut, että haitta ympäristön normaalille toiminnalle on merkittävä. Maaperän pilaantuminen alueelle kertyneiden jätteiden vuoksi ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan merkittävää. Roskaantuneen alueen laajuudeksi on arvioitu noin yksi hehtaari.

Ympäristökeskus on arvioinut alueen siivouskustannuksiksi noin 150 000 euroa. Rikoshyödyksi on arvioitu yli 100 000 euroa. Epäillyn miehen omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon 100 000 euron arvosta. Roskaantuneella alueella on myös toinen kiinteistönomistaja. Häntä ei epäillä rikoksesta. Esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.