1146492_207000612799281_273650544_n

Tampereen lennonjohtorakennus. Kuvaoikeudet: Pro Aitovuori

SLJY on valmis keskitetyn työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiseen palkkaratkaisuun ja lisäksi merkittäviin joustoihin.

-SLJY on valmis lennonvarmistuksen kustannustehokkuuden parantamiseen joustoin, joilla työnantajan kustannuksia vähennetään merkittävästi. Sovintoehdotuksessa oli kuitenkin kohtuuttomia huononnuksia nykyisiin työehtoihin, joita emme voi hyväksyä, toteaa SLJY:n puheenjohtaja Sami Fabritius.

SLJY on jo alkukeväästä tehnyt työnantajan kanssa historiallisen erillissopimuksen joka koskee melkein puolta Suomen lentoasemista. Sopimuksella näiden lentoasemien lennonjohtajien palkat tulevat laskemaan n. 15%. Tämä jo sovittu merkittävä vastaantulo osoittaa, että SLJY ottaa vakavasti alan todelliset ongelmat.

Sen sijaan voittoa tuottavan aluelennonjohdon siirrossa Tampereelta Vantaalle ei ole mitään järkeä. Työnantajan säästölaskelmat ovat ylimitoitettuja, vaihtoehtoja ei suostuta kunnolla tutkimaan, riskit kasvavat ja siirto on alueellistamisperiaatteiden vastaista. Lisäksi valtion 200 miljoonan euron panostukset Finaviaan asettavat aluelennonjohdon siirtosuunnitelman todella kyseenalaiseen valoon. Kaiken kukkuraksi toimintoja ollaan vielä ulkoistamassa Viroon. Rahasta tässä asiassa ei siis ole kyse, vaan syyt siirtoon ovat jossain muualla. Väkisin panee miettimään, että koko tässä prosessissa on jotain hämärää, Fabritius ihmettelee.

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry on vuonna 1952 perustettu suomalaisten lennonjohtajien ammattijärjestö, jonka tarkoitus on valvoa jäsenistönsä ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja, sekä edistää ilmaliikenteen turvallisuutta ja joustavuutta. Yhdistys on itsenäinen sopimusosapuoli ja edustaa yli 90% suomalaisista lennonjohtajista (aktiivijäseniä n.270). SLJY ry on lennonjohtajien kansainvälisen kattojärjestön, IFATCA: n (International Federation of Air Traffic Controllers’ Associations) perustajajäsen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.