Poliisi on selvittänyt Muuramessa viime päivinä mieliä kuohuttanutta lasten ahdistelua. Kukaan ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta.  Huhujen paisuessa poliisi on oma-aloitteisesti ryhtynyt selvittämään niiden todenperäisyyttä.  Suoritetuissa tutkimuksissa  perjantaina 13.9.2013 Muuramen Verkkoniemessä tapahtunut ahdistelu on osoittautunut väärinkäsitykseksi.

‘Kekseliäät Kylät’  -projektin tiimoilta oli tarkoitus tutustua Muuramen skeittiparkkiin.  Yksi osallistujista oli liikkeellä omalla autollaan ja päätti kysyä tietä polkupyörällä paikalle osuneelta lapsijoukolta.  Lapset olivat pyöräilleet ohi tulkiten neuvoa kysyneen miehen viittomisen houkutteluyritykseksi. 

Poliisi pyrkii selvittämään, selittyvätkö kaikki Muuramessa ilmenneet tapaukset tuolla väärinkäsityksellä ja siitä käynnistyneillä huhuilla.

Viime vuoden alussa alentunut ilmoituskynnys on tuonut poliisin tutkittavaksi runsaasti seksuaalirikosepäilyjä, jotka ovat osoittautuneet aiheettomiksi.  Toisaalta oikeat ja aiheelliset epäilyt saadaan nyt entistä paremmin esille.  On erityisen tärkeää tehdä lasten ahdistelusta ilmoitus poliisille ennekuin ryhdytään  ruokkimaan huhuja.    Näin kyetään oikea-aikaisesti  suorittamaan lasten kuulustelut asian vaatimalla tarkkuudella. Tämä luo pohjan epäilyn selvittämiselle, mutta tällä voidaan myös tehokkaasti katkaista  huhuilta siivet silloin kun rikosepäily osoittautuu aiheettomaksi. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.