Anneli Auerin toiseksi vanhimman lapsen kertomus ei voi perustua hänen havaintoihinsa murhayöltä. Tätä mieltä on soveltavan psykologian professori Pekka Santtila Åbo Akademista.

Santtila on tehnyt puolustuksen pyynnöstä tieteellisen kokeen siitä, onko Auerin lapsi voinut kuulla murhayön tapahtumia lastenhuoneen oven läpi ja ymmärtämään kuulemansa. Tulosten mukaan ihmiset eivät pysty kuulonvaraisesti ymmärtämään niin monimutkaista tapahtumaketjua.

Koeryhmässä oli mukana 33 seitsemänvuotiasta lasta ja 40 aikuista. Tutkimuksessa hyödynnettiin mikrofonein varustettua keinopäätä, jolle nauhoitettiin Auerin vanhimman lapsen kertomusta vastaava tapahtumasarja. Koehenkilön tehtävänä oli kuunnella nauhoitus.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.