rinne_antti_nettipieni

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Eduskunnan peruttava sekstetin yhteisöveropäätös ja käytettävä rahat ihmisten tukemiseen rakennemuutoksessa.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan valtion osakkuusyhtiö Metson tuore ilmoitus vähentää Suomesta 660 työpaikkaa osoittaa budjettilakeja syksyn aikana käsittelevälle eduskunnalle, ettei yhteisöveron lasku ole oikea lääke rakennemuutoksesta selviytymiseen.

– Yhteisöveron roima laskeminen pitää perua eduskunnassa ja käyttää siitä säästyviä rahoja irtisanottujen työllistymisen tukemiseen, Rinne esittää.

– Omaa etuaan tavoitelleet pääomapiirit veivät keväällä sinisilmäisiä hallituspuolueiden puheenjohtajia kuin litran mittaa. Kahdestasadasta edustajasta luulisi kuitenkin löytyvän sekstettiä enemmän harkintakykyä. Nyt tarvitaan rohkeutta virheiden korjaamiseksi.

Rinne pitää uskomattomana, ettei valtio omistuksellaan pysty mitenkään vaikuttamaan omistamiensa yritysten irtisanomistahtiin.

– Jos valtiolla olisi intressi edistää työllisyyttä, sitä pitäisi toteuttaa myös omistajapolitiikassa. Kun valtio tulouttaa omistuksistaan osinkoja, niitä pitäisi korvamerkitä tällaisia irtisanomistilanteita varten.

Rinne muistuttaa, että vastuun omistajapolitiikan epäonnistumisista kantaa koko hallitus. Muiden kykenemättömyys puuttua vastaavan ministerin toimiin tai niiden puutteeseen antaa ymmärtää, että hänellä on takanaan koko valtioneuvoston tuki.

Metsoa ennen henkilöstövähennyksistä ilmoitti alkuviikosta STX Finland, Sandvik ja Uudenkaupungin autotehdas.

– Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori saa kohta julistaa koko maan äkilliseksi rakennemuutoksen alueeksi. Ihmisten pelastamista rakennemuutoksen kourista pitää rahoittaa yhteisöverosta säästyvillä rahoilla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.