Sosiaalisessa mediassa jälleen kerran levinnyt hutkitaan ennen kuin tutkitaan -mentaliteetti poiki viikonvaihteessa melkoisen sopan: Kaksi korstoa ilmestyi viattoman miehen kotiovelle syyttämään häntä lasten ahdistelusta. Lopputuloksena oli järkyttynyt vaimo – ja ihmeissään oleva poliisi, jolle kukaan ei ollut muistanut ilmoittaa ahdisteluepäilyistä.

Huhumylly sai alkunsa siitä, että Ikonen kysyi pikkupojilta tietä Muuramen skeittiparkkiin. Valitettavasti pojat ymmärsivät viittomisen väärin.

Nyt syyttä syytetylle miehelle vaimoineen virtaa tukea pääasiassa tekstiviestien ja sähköpostien muodossa.

– Kun avasin puhelimen aamukuudelta, siellä oli jo monta viestiä odottamassa. Tukea on tullut tutuilta ja tuntemattomilta – ehkä yhteensä parikymmentä viestiä, säynätsalolainen Erkki Ikonen kertoi keskiviikkona aamupäivällä.

Facebookiin hän ei vielä ollut kurkistanut.

Keskisuomalainen kertoi tänään painetussa lehdessä, kuinka kyseisen syytetyn miehen viikonvaihde oli sujunut. Kyseessä on entinen Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja, everstiluutnantti, joka halusi kertoa tarinansa Keskisuomalaiselle, jotta tapauksesta voitaisiin ottaa oppia.

“Viekö nuoriso vanhempiaan”

Ahdistelua koskeva huhu levisi kulovalkean lailla sosiaalisessa mediassa viime viikolla, kun siellä kerrottiin Ikosen tuntomerkkeihin sopivan miehen ahdistelevan lapsia. Varoitukselle kertyi laaja lukijakunta, ja eipä aikaakaan kun Ikosen ovelle jo ilmestyi kaksi miestä, joista toinen oli kertonut olevansa jonkun pojan isä. Miehet olivat selvittäneet Ikosen henkilöllisyyden auton rekisterinumeron perusteella.

Poliisi rupesi tutkimaan tapausta oma-aloitteisesti kuultuaan vellovista huhuista.

Ikonen kertoo, että häntä tänään tukeneet ihmiset ovat ihmetelleet pääasiassa sitä, kuinka ihmeessä vanhemmat voivat mennä mukaan tällaiseen.

– Sitä on ihmetelty, että viekö nuoriso vanhempiaan ihan miten vain. Moni yhteydenottajista tuntee minut, ja etupäässä sympatiaa onkin osoitettu vaimolle. Vaimolle tämä olikin raskainta, kun kaksi korstoa tulee kotiin ja esittelee ihan uusia asioita.

Ikosta kiinnostaisi tietää, mikä oli motiivina miehillä, jotka perjantaina kävivät esittelemässä itsensä hänen vaimolleen. Anteeksipyyntöä ei vierailta ole toistaiseksi kuulunut.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.