Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Kaleva ei rikkonut Journalistin ohjeita julkaistessaan päätoimittaja Markku Mantilan Valitut-sitaatin ämmämäisestä lavertelusta. Julkisen sanan neuvoston mielestä kantelun kohteena oleva sitaatti on osa poleemisen palstan kokonaisuutta, jossa päätoimittaja ottaa viikoittain kantaa maailman menoon. Hänellä kuten muillakin kirjoittajilla on sananvapauden nimissä oikeus esittää myös provosoivia mielipiteitä.

JSN:n ratkaisun teki puheenjohtaja Risto Uimonen. Neuvosto merkitsi puheenjohtajan päätöksen tiedokseen keskiviikon kokouksessaan. Perussopimuksen mukaan puheenjohtaja voi ratkaista kantelut, jotka johtavat itsestään selvästi vapauttavaan ratkaisuun. Kantelu otettiin käsittelyyn ja ratkaistiin nopeutetussa aikataulussa, koska Mantilan kommentti aiheutti vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan sekä tiedotusvälineissä että sosiaalisessa mediassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.