Euroopan kielten päivä2 2013

EU-maissa vietetään vuosittain 26. syyskuuta Euroopan kielten päivää. Teemapäivän yhteydessä järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja Eurooppaa. Oulussa Euroopan kielten päivää juhlitaan Oulun kaupungin pääkirjaston ala-aulassa 26.9.2013 klo 15-18.  Teemapäivää on vietetty Euroopassa komission aloitteesta jo vuodesta 2001 lähtien.

Euroopan kielten päivän tapahtumassa on mahdollisuus piipahtaa Euroopan kielten pariin lainaamalla toviksi ”elävä kirja” eli juttelemalla vaihto-oppilaan kanssa tai treenaamalla kielitaitoa kieltenopettajan kanssa. Tilaisuudessa voi myös osallistua leikkimieliseen kisaan, jossa jokainen osallistuja saa suunsa makeaksi. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla maksuttomia EU:n oppaita, mm. matkustamiseen sekä kansainväliseen koulutus-, kulttuuri- ja nuorisotoimintaan liittyen. Tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille ihmisille sekä niin ohikulkijoille kuin kokonaisille koululuokillekin.

EU:ssa on 24 virallisen EU-kielen lisäksi useita virallisen kielen asemassa olevia kieliä sekä alueellisia kieliä, vähemmistökieliä ja murteita. Euroopan kielten päivän tarkoituksena on tuoda esille Euroopan kielellistä monimuotoisuutta ja samalla eurooppalaisen kulttuuriperinnön rikkautta. Teemapäivän avulla pyritään myös lisäämään kielten opiskelua. Tavoitteena on muistuttaa, että kielten opiskelu kannattaa aina, minkä ikäisenä tahansa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun seudun kieltenopettajat OSKO ry, Eurooppalainen Ouluseutu ry ja Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste. Oulun seudun kieltenopettajat OSKO ry on Suomen kieltenopettajien liiton, SUKOL:n, piirijärjestö. Se tarjoaa jäsenilleen mm. koulutus- ja virkistystoimintaa. Eurooppalainen Ouluseutu ry on Eurooppalainen Suomi ry:n paikallisosasto. Se on kaikille Eurooppa-asioista kiinnostuneille avoin kansalaisjärjestö, joka pyrkii kehittämään Euroopan unionia positiivisessa hengessä nykyistä tehokkaampaan, avoimempaan ja demokraattisempaan suuntaan.

Lataa juliste (Pdf): Euroopan kielten päivä2 2013

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.