66-vaalikuva-2008_press

Sisäministeri Päivi Räsänen

Sisäministeri Päivi Räsänen tuomitsee viattomia siviilejä kohtaan suunnatut terrori-iskut Keniassa ja Pakistanissa. – Pidän Nairobin ostoskeskusiskua ja Peshawarin kirkkoiskua järkyttävinä ja paheksuttavina tekoina, Räsänen toteaa.

Sisäministeriön elokuussa julkistaman väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksen mukaan Suomessa väkivaltaisen ekstremismin määrä on vähäinen. Katsauksessa nostettiin huolestuttavana ilmiönä esiin, että muutamat Suomessa asuvat musliminuoret osallistuvat islamilaisissa maissa käynnissä oleviin aseellisiin konflikteihin. Näistä merkittävin on tällä hetkellä Syyrian sisällissota.

– Julkisuudessa on esiintynyt tietoja, joiden mukaan yhdellä Nairobin terrori-iskuun osallistuneista olisi mahdollinen Suomi-yhteys. Tieto perustuu Twitter-tietoihin. Suojelupoliisi on eilisillasta saakka selvittänyt tiedon paikkansapitävyyttä, mutta toistaiseksi se ei pysty vahvistamaan tai kumoamaan tiedon todenperäisyyttä. Selvitystyö jatkuu, toteaa Räsänen.

Räsäsen mukaan Suojelupoliisi on viime vuosina raportoinut eräiden henkilöiden matkoista konfliktialueille sekä lisääntyneistä yhteyksistä väkivaltaisiin toimijoihin ja kansainvälisiin terroristijärjestöihin, Al-Shabaab mukaan luettuna. -Mikäli Suomi-yhteys todettaisiin, ei sekään olisi suoranainen yllätys viranomaisille, Räsänen toteaa.

Räsäsen mukaan tapahtumat Nairobissa eivät toistaiseksi vaikuta Suomeen. Kun tapahtumien taustat selviävät, uhka-arviota tarvittaessa päivitetään.

Viime kevään kehyspäätöksen mukaisesti Suojelupoliisille myönnettiin 1,6 miljoonan euron tasokorotus terrorismin torjunnan vahvistamiseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.