vero_logo_jpg_66853b

Viime päivinä mediassa esitetyissä väitteissä on kyseenalaistettu Verohallinnon halukkuus työskennellä yhteistyössä poliisin kanssa ja tehdä rikosilmoituksia.

Meillä on kuitenkin hyvin toimiva yhteistyösuhde ja tosiasiassa teemme rikosilmoituksia päivittäin osana arkityötämme. Lähes kaikki viime vuosina tekemistämme rikosilmoituksista ovat johtaneet tuomioon.

Tästä ns. Liechtensteinin tapauksesta olemme informoineet poliisia ja keskustelleet yhteistyökysymyksistä ensimmäisen kerran helmikuussa 2010. Yhdestä tapauksesta olemme tehneet poliisille myös tutkintapyynnön. Kaikkiaan 17 tapauksessa jälkiveroja ja veronkorotuksia maksuunpantiin yhteensä noin 10 miljoonaa.

Teemme poliisin kanssa tiivistä yhteistyötä asioissa, joissa epäillään mahdollista veropetosta, mutta emme voi käsitellä yksittäisiä tapauksia julkisuudessa. Huomionarvoista on, että poliisilla on valtuudet käynnistää tutkinta myös itsenäisesti, jos se epäilee rikoksen tapahtuneen. Jos poliisi päättää käynnistää tutkinnan, Verohallinto luonnollisesti avustaa poliisia parhaansa mukaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.